Beste båtforsikring

Publisert: 18.05.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne flere tilbud fra ulike selskaper og finne den beste forsikringsavtalen

 

Få tilbud på båtforsikring

 

Å eie båt kan være dyrt, og en stor del av kostnaden ligger i forsikring. Finn den beste båtforsikringen ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss. Vi hjelper deg med å innhente de beste tilbudene på båtforsikring fra flere selskaper. På den måten kan du enkelt sammenligne priser og dekning for så å velge det beste tilbudet for deg. Fyll ut vårt skjema og motta tilbud i dag – Gå til skjema.

Dette må du sjekke når du velger båtforsikring

Forsikring av båt er ikke påbudt. Det er likevel svært viktig å forsikre båten din. Sett bort i fra det økonomiske tapet av båten ved ulykker, kan du også komme i ansvar mot personer, andre båter eller ting.

Båtforsikringen gjelder stort sett kun i båtsesongen (mai til september). I vinterhalvåret gjelder kun båtforsikringen der båten er oppbevart, eller når den er i transport. 

Er båten din registrert i småbåtregisteret? Enkelte selskaper har krav om dette, eller at båten er securmerket. 

Hvis du leier ut båten din bør du informere forsikringsselskapet ditt slik at de kan legge inn en tilleggsdekning for utleie til deg. Dette gir en ekstra kostand på forsikringen, men sikrer at båten din vil være dekket når den også leies ut. 

Skal du på en lengre ferie med båten din må du sjekke hvor båtforsikringen gjelder. For enkelte selskaper gjelder den kun i Norden, mens andre selskaper kan dekke hele Europa. 

God eller billig båtforsikring

En god båtforsikring kan spare deg mye penger om du skulle være uheldig å få skade. Dekningene varierer mellom forsikringsselskapene, det er derfor lurt å undersøke nøye før du bestemmer deg for hvilket forsikringstilbud du går for. 

Tips: Samle forsikringene dine for å få best pris på båtforsikring

Her er en forenklet oversikt over dekningene som finnes hos selskapene: 

 • Ansvar dekker det rettslige erstatningsansvaret for skade som båten påfører personer eller gjenstander. Denne dekningen koster svært lite. Det er ikke noe påbud om å tegne båtforsikring på samme måte som på bilen.
 • Tyveriforsikring dekker skade ved tyveri, forsøk på tyveri, samt hærverk.
 • Brannforsikring: Brann dekker skader på båten som skyldes brann, lynnedslag eller eksplosjon.
 • Kasko: Dekker skader på båten din. Du kan ha mer bruk for kaskoforsikringen enn du tror. Det gjelder ikke bare selvforskylte skader. Er det en annen båteier som påfører din båt skade, så skal det grov uaktsomhet til for at hans båtforsikring dekker skadene på båten din. Du kan være fullstendig uten skyld, og likevel vil ikke ansvarsforsikringen til den andre parten gi deg erstatning. I tillegg kan det jo hende at den andre båteieren ikke har båtforsikring også. 
 • Super/Utvidet gir høyere forsikringssummer på flere dekninger. I tillegg får du dekning på motor. 

Les mer om båtforsikring her: Alt om båtforsikring.

Du velger selv hvor godt du vil forsikre båten din. Prisene varierer ut ifra dekningsomfanget. En regel å følge når du skal forsikre båten din, er å tenke på hva du har råd til å betale om en skade oppstår. Enkelte skader har du kanskje råd til å betale selv, mens en totalskadet båt ofte blir for kostbart å erstatte. Derfor er verdien av båten din en viktig faktor å tenke på når du skal velge forsikringsdekning. Når du har bestemt deg for hvilken dekning du ønsker på båten, er det lurt å sammenligne tilbud mellom selskapene. Det er store prisforskjeller blant selskapene. Den beste måten å sammenligne tilbud på båtforsikring er å legge inn en forespørsel hos oss i DineAnbud. Da vil du motta minst 3 pristilbud på båtforsikring fra ulike selskaper basert på like forutsetninger. Dermed kan du enkelt finne den beste prisen for din båtforsikring. 

Hva koster en båtforsikring?

Prisen på båtforsikring avhenger naturligvis av hvilken type båt du har, men det er ikke uvanlig å betale mellom kr 5000-8000 for en båtforsikring. 

Her er noen punkter som påvirker prisen på båtforsikring:

 • Båttype og båtmerke 
 • Innenbords- eller utenbords motor, antall hestekrefter og maksfart i knop
 • Eiers alder
 • Båtens verdi og alder
 • Hvor båten ligger, i sesong og i opplag
 • Sikkerhetstiltak på båten
 • Skadehistorikk
 • Valgt dekning og egenandel

Her er noen tips for å få billig båtforsikring:

 • Samle alle forsikringer i samme selskap. Det er vanlig å få samlerbatt opptil 30 %. 
 • Undersøke medlemskap i forening eller forbund og hvilke forsikringsselskaper de har avtale med. Kanskje kan det til og med lønne seg å melde seg inn i en slik forening dersom de har flere gode avtaler. Et forbund som gir god rabatt på båtforsikring er Norske Sjø. Er du medlem der kan du forvente deg en svært god pris på din båtforsikring hos Tryg Forsikring.
 • Sikkerhetstiltak på båten din. Det kan gi gode rabatter om båten diner securmerket, har alarm eller gjenfinningssystem. I tillegg kan det være lurt å oppbevare båten din i en overvåket havn. 
Hva dekkes ikke av båtforsikring?
 • Skade forårsaket forsettlig eller ved grov uaktsomhet
 • Ulykker under kjøring i ruspåvirket tilstand
 • Skade forårsaket av dårlig vedlikehold
 • Skader som oppstår under konkurranser/fartsløp
 • Skade forårsaket av frost, sprøytet is eller eksponering for is
Sammenlign tilbud på båtforsikring

På samme måte som bilforsikring så varierer båtforsikringer mye i pris hos de ulike forsikringsselskapene. Selv om dekningen er den samme, kan prisen skille flere tusen kroner. Da er det helt greit å gå for den billigste  båtforsikringen du har blitt tilbudt. Enkleste måten å finne den billigste båtforsikringen er å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss. Vi vil da innhente 3 konkurransedyktige tilbud på din båtforsikring slik at du kan finne den lavest mulige prisen. 

På DineAnbud kan du enkelt, gratis og uforpliktende sammenligne båtforsikringer fra flere forsikringsselskaper. Du skriver inn hvilken type båt du eier og hvilken forsikring du ønsker, og tilbudene du mottar kan sammenlignes direkte med hverandre. Deretter kan du enkelt velge det billigste alternativet. Spar tid på å finne den beste båtforsikringen. Det er viktig at du legger inn alle dine forsikringer i forespørselen slik at du oppnår samlerabatter og best pris på båtforsikring. 

Få tilbud på forsikring