Hjem » Forsikringer » Bobilforsikring

Bobilforsikring

En god bobilforsikring er viktig, det er smart å sjekke nøye hva de ulike forsikringer dekker

Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign tilbud på forsikring

Hvilken bobilforsikring bør jeg ha?

En bobilforsikring er så og si helt lik som en bilforsikring. Derfor er det stort sett verdien på bobilen som avgjør hvilken dekning du bør velge, og hvilke skader du føler deg mest utsatt for. Her er en kort oversikt over de ulike dekningene som kan velges for din bilforsikring:

Ansvar dekker:

 • Bilansvar
 • Fører og passasjerulykke
 • Rettshjelp

Delkasko dekker i tillegg:

 • Brannskader
 • Tyveri av løsøre
 • Tyveri av bilen
 • Glasskader
 • Veihjelp
Kasko dekker i tillegg
 • Skader på egen bil
 • Hærverk
 • Løsøre
 • Fastmontert tilleggsutstyr
Valgfri tilleggsdekning på kasko
 • Leiebil ved dekningsmessig skade

Super dekker i tillegg

 • Maskinskade (inkludert batteripakke for el- og hybridbil)
 • Utvidet dekning for leiebil ved dekningsmessig skade
 • Utvidet dekning for løsøre
 • Utvidet dekning for fastmontert tilleggsutstyr
 • Fuktskader
 • Nøkkelforsikring
 • Ny bil ved totalskade

Hvordan få best pris på min bobilforsikring?

Utnytt medlemsfordeler

Er du medlem i en forening eller et forbund som kan gi deg rabatt på forsikring? Det kan lønne seg å sjekke når du ser på forsikring til bobil. Medlemsfordeler kan spare deg mye på forsikringen. Er du for eksempel medlem av Bobilforeningen, Norsk Bobil og Caravan Klubb, Lederne, Akademikerne, Juristforbundet, Norsk Motor Klubb, NAF, Nito, Obos, Utdanningsforbundet, Sykepleierforbundet eller LO kan du benytte deg av dette. Disse avtalene finner du hos Tryg Forsikring, IF Forsikring, Storebrand Forsikring, Gjensidige Forsikring og Fremtind Forsikring.

Høyest bonus på det dyreste kjøretøyet

Dersom du har forsikret to kjøretøy med ulik bonus, kan du bytte bonus mellom disse for å få best totalpris. Det er derfor lurt å alltid ha høyest bonus på forsikringen som koster mest.

Sjekk kjørlengden

Sørg for at kjørelengden på bobilforsikringen ikke er for høy i forhold til hvor mye du bruker bilen din.

Dekning

Om du trenger kasko, delkasko eller ansvarsforsikring betyr mye for prisen på forsikringen. Det å gå for delkasko eller ansvarsforsikring kan være lurt om verdien på bobilen du vil forsikre ikke er så høy. Om du har en dyrere bobil, er det oftest lurt å ha kaskoforsikring eller super/topp/ekstra dekning. Ikke betal for en dekning som ikke gir deg noe erstatning ved et skadeoppgjør. For eldre kjøretøy med lav verdi kan det være unødvendig å ha kasko dekning da man må betale en egenandel på minimum kr 4000 ved skade og i tillegg kan risikere bonustap som medfører en høyere pris på forsikringen i ettertid.

Egenandel

Egenandel er den delen du selv må betale ved et skadeoppgjør. En lav egenandel gir en høyere pris på bobilforsikringen enn en høy egenandel. Har du kjørt skadefritt i flere år og har råd til å betale en høyere egenandel ved skade så vil dette være lønnsomt da du får en billigere bobilforsikring.

Samlerabatt

Når du samler flere forsikringer hos ett selskap får du som regel samlerabatter som ofte er opptil 20 %. Dette kan utgjøre flere tusen for din bobilforsikring.

Sjekk med flere selskaper

Ikke godta en pris fra et forsikringsselskap før du har sammenlignet mot andre selskaper. Det er store prisforskjeller blant selskapene. Enkleste måten å gjøre dette på er å legge inn en forespørsel hos oss i DineAnbud. Da får du minst 3 pristilbud fra ulike selskaper. Selskapene vet da at de konkurrerer om å få deg som kunde – dermed tilbyr de deg den beste prisen med en gang!

Sjekk forsikringene dine minst en gang i året

Lojalitet lønner seg ikke. Det er lurt å sjekke hva andre selskaper kan tilby minst en gang i året. Dette sikrer deg den beste prisen på dine forsikringer til enhver tid. Fyll ut vårt skjema om dine forsikringer og få flere tilbud tilsendt fra ulike forsikringsselskaper. På den måten finner du det beste tilbudet for deg.

Tips til billigere bobilforsikring

Med de nye trafikkforsikringsreglene har du nå mulighet til å avregistrere motorsykkel og bobil i vinterhalvåret når disse ikke er i bruk. Da slipper du å betale trafikkforsikringsavgift og kan velge en lavere dekning for kjøretøyet. Det er likevel viktig at du beholder minst en delkasko dekning på motorsykkelen eller bobilen når den står til lagring. Dette kalles ofte en lagringsforsikring.

Spørsmål og svar

Hvor gjelder bobilforsikringen? 

Hos de fleste selskaper gjelder bobilforsikringen i Europa.

Hva må jeg tenke på hvis jeg skal til utlandet? 

Hvis du skal kjøre utenfor Norden bør du ha med et såkalt Grønt Kort. Dette er et internasjonalt forsikringsbevis. Selv om det ikke lenger er påbudt i mange land så vil det gjøre saksbehandlingen enklere hvis det skjer noe.

Hvor mye koster en bobilforsikring?

Prisen avhenger av hvilken type bobil du har, egenandel du velger, kjørelengde du trenger og hvilken bonus du har.

Dekker bobilforsikring leiebil ved skade på ferie?

Leiebil eller kostnader med ferieavbrudd grunnet skade på bobil, er dekket hos de fleste forsikringsselskaper under deres beste dekning.