Hjem » Forsikringer » Båtforsikring

Båtforsikring

Alle som har en båt av høy verdi, slik at man ikke vil tåle å bære tapet av den, bør ha båtforsikring. Spesielt viktig er ansvarsforsikring, selv om det ikke er lovpålagt. Uten ansvarsforsikring kan du bli stilt personlig ansvarlig for skader på ting eller personer.

Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Få tilbud på forsikringer

Å eie en båt blir mer og mer vanlig,  og med det følger behovet for båtforsikring. 

Hvorfor tegne båtforsikring?

En båtforsikring gir deg praktisk og økonomisk trygghet på sjøen. Om du skulle være så uheldig å komme utfor en skade eller ulykke, kan det være lurt å ha en forsikring.

Hva dekker båtforsikringen? 

En båt kan bli skadet både på land og i vann. Hvilke skader og kostnader som dekkes av båtforsikring, avhenger av din forsikringsavtale.

Hvilken båtforsikringer trenger jeg?

Det avhenger stort sett av verdien på båten, og hva du er redd for at eventuelt skal skje. Når du velger forsikring er det viktig å tenke på hva du har råd til å betale hvis en skade oppstår. Noen skader kan du kanskje dekke selv, mens det ofte blir for dyrt å erstatte en totalskadet båt. Verdien av båten er derfor viktig når du skal vurdere hvilken dekning du bør ha på båten din.

Akkurat slik som med bilforsikring kan du velge  ansvarsforsikring, delkasko forsikring eller kaskoforsikring for båten din. Det er ikke lovpålagt, men vi anbefaler at du  tegner minst en ansvarsforsikring. Dette er den viktigste dekningen da den dekker skade på andre personer og ting. 

Her er en kort oversikt over dekningene som kan velges for din båtforsikring:

Ansvar

En ansvarsforsikring er i motsetning til en bilforsikring ikke obligatorisk. Det en ansvarsforsikring vil dekke er kun skader du påfører andre båter, eiendeler, personer etc. Den vil ikke kunne dekke skader som du påfører på din egen båt. I en ansvarsforsikring vil man også få rettshjelp som eier eller bruker av båten.

Delkasko

En delkasko forsikring er et supplement til en ansvarsforsikring. Denne dekninger hjelper deg når det kommer til skader ved brann, lynnedslag og eksplosjon. Skade etter hærverk, samt tyveri av båt og motor er også inkludert i en delkasko forsikring.

Kasko

En kasko forsikring kan være et smart alternativ om man har en båt med høyere verdi eller om man bare rett å slett er veldig redd for båten sin. En kasko forsikring dekker følgende: skade som oppstår på egen båt ved blant annet grunnstøting, kantring og synking, hærverk, feilfylling eller annen tilfeldig ytre påvirkning.

Maskinskade forsikring

En maskinskade forsikring dekker brudd og lekkasje på båtens maskinelle deler, samt også skade på båtens motor ved varmgang som følge av tilstopping i kjølesystem. Dette er en dekning som kan velges i tillegg til kasko. En maskinskade dekning er som regel gjeldende til båten er mellom 10-16 år.

Det kan være greit å merke seg at personskade på båtføreren eller passasjeren på båten din ikke dekkes av båtforsikringen, med mindre du har valgt tilleggsdekningen fører- og passasjerulykke.

Slik finner du den beste båtforsikringen

For å finne den beste båtforsikringen er det viktig å undersøke ulike forsikringsselskaper og sammenligne dekning og priser for å finne det beste tilbudet. Ved å bruke vår anbudstjeneste slipper du å bruke tid på å innhente alle tilbud selv. DineAnbud gjør hele jobben for deg, og alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt skjema. I tillegg kan det være lurt å se om forsikringsselskapene tilbyr rabatter. Flere selskaper gir rabatter for sikkerhetstiltak, båtferdigheter, samlerabatter og andre faktorer. Det er også viktig å vurdere egenandelen på båtforsikringen. En høyere egenandel gir lavere pris, men det vil også gi høyere kostnad ved skade. Til slutt er det svært viktig å lese og forstå vilkårene i forsikringsavtalen. Sørg for at du er klar over dekningen som tilbys, begrensningene og hva som ikke dekkes av forsikringen. Fyll ut skjema i dag og finn en rimelig båtforsikring.

Vi anbefaler derfor å legge ut forsikringene dine på anbud. På den måten kan du innhente tilbud fra flere selskaper, baser på like betingelser. Da er det enkelt å finne en gunstig båtforsikring. Bruk vår gratis tjeneste i dag for å innhente forsikringstilbud fra flere selskaper ved å fylle ut vårt skjema her – Gå til skjema. Her fyller du kun ut ett skjema, og mottar minst 3 forsikringstilbud. Selskapene vet at de konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet, og strekker seg derfor ekstra langt for å prøve å vinne deg som kunde. Det tar kun 2 minutter å fylle ut skjema – finn ut hvor mye du kan spare på dine forsikringer.

Spørsmål og svar

Hvor mye koster det å forsikre en båt?

Det kan være store variasjoner i pris på båtforsikring. Prisen avhenger av hvor den brukes, verdi på båten, hvilken type båt og motor og ikke minst hvilken dekning du ønsker å ha på den.

Er det påbudt å ha forsikring på båt?

Det er ikke påbudt å ha båtforsikring for fritidsbåt, slik det er med ansvarsforsikring for bil. I likhet med ansvarsforsikring for bil dekker ansvarsforsikring for båt skader du har påført andre personer, fartøy eller eiendeler. Det kan derfor være svært lurt å ha en båtforsikring om du eier en båt.

Hva om jeg leier ut båten?

Leier du ut båten din gjelder ikke en vanlig båtforsikring. Da må du tegne egen forsikring for utleie.

Hvor gjelder båtforsikringen?

Det varierer fra selskap til selskap. Som hovedregel gjelder en vanlig båtforsikring i Skandinavia hele året. Sjekk vilkårene før du tegner en forsikring.

Hvem gjelder båtforsikringen for?

Båtforsikringen gjelder for forsikringstaker og medeier. Ansvarsforsikringen gjelder den som bruker båten, og fører- og passasjerulykke gjelder alle ombord.

Hva dekker båtforsikring?

En båtforsikring dekker skader på båten, uansett om de oppstår på land eller i vann. Forsikringen kan også dekke erstatningsansvar for skader på andre personer eller ting. I tillegg kan båtforsikring dekke utstyret på båten. Hva en båtforsikring dekker avhenger dermed alt av hvilken type forsikring du velger.