Hjem » Forsikringer » Bilforsikring

Bilforsikring

Med en gang du skaffer deg bil, motorsykkel, elsparkesykkel eller andre kjøretøy, må du huske å ha forsikringen i orden. Alle registrerte kjøretøy må ha lovpliktig ansvarsforsikring – uansett om kjøretøyet er i bruk eller ikke.

Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign tilbud på bilforsikring

Hvilken bilforsikring trenger jeg?

Dette avhenger stort sett av verdi på bilen og hvilke skader du føler deg mest utsatt for. Her er en kort oversikt over de ulike dekningene som kan velges for din bilforsikring:

Ansvar dekker

 • Bilansvar
 • Fører og passasjerulykke
 • Rettshjelp

Delkasko dekker i tillegg

 • Brannskader
 • Tyveri av løsøre
 • Tyveri av bilen
 • Glasskader
 • Veihjelp

Kasko dekker i tillegg

 • Skader på egen bil
 • Hærverk
 • Løsøre
 • Fastmontert tilleggsutstyr

Valgfri tilleggsdekning på kasko

 • Leiebil ved dekningsmessig skade

Super dekker i tillegg

 • Maskinskade (inkludert batteripakke for el- og hybridbil)
 • Utvidet dekning for leiebil ved dekningsmessig skade
 • Utvidet dekning for løsøre
 • Utvidet dekning for fastmontert tilleggsutstyr
 • Nøkkelforsikring
 • Ny bil ved totalskade
 • Bonustap ved parkeringsskader

Her har vi samlet noen tips om hvordan du kan få en billigere og bedre bilforsikring: Beste og billigste bilforsikring.

Hva er bonus og hvilken betydning har det for bilforsikringen?

Bonus er et rabattsystem. For hvert skadefrie år øker bonusen din. Jo høyere bonus, jo lavere pris på bilforsikringen. Bonusen økes med 10 prosent for hvert år du kjører skadefritt, frem til du har oppnådd 70 prosent. Når du har kjørt skadefritt med 70 prosent i tre år, øker bonusen til 75 prosent. Maks bonus er 75% mer enn 3 år, eller 80% som noen selskaper bruker.

Bonussystemet er forskjellige fra selskap til selskap. Noen selskaper gir blant annet startbonus (din første bilforsikring) på hele 60%, mens andre selskaper kan kun tilby deg 40% startbonus. Prisforskjellen på disse to bonusene kan være flere tusen kroner for din bilforsikring. Det er derfor viktig når du kjøper din første bil at du velger det selskapet som gir deg høyest mulig bonus på din bilforsikring.

Visste du at du kan bygge bonus raskere på din bilforsikring ved å bytte forsikringsselskap?

Ved å flytte bilforsikringen hvert halvår får du automatisk opprykk og slipper derfor å vente et helt år til fornyelsen hos ditt eksisterende forsikringsselskap. På den måten får du derfor billigere bilforsikring.

Hvordan få billigst bilforsikring?

Utnytt medlemsfordeler 

Er du medlem i en forening eller et forbund som kan gi deg rabatt på forsikring? Det kan lønne seg å sjekke når du ser på forsikring til bil. Medlemsfordeler kan spare deg mye på forsikringen. Er du for eksempel medlem av Norsk Journalistlag, NAF, Obos, Nito, Utdanningsforbundet, Akademikerne, Lederne, Norsk Motor Klubb, Huseierne, Sykepleierforbundet, Juristforbundet eller LO kan du benytte deg av dette. Disse medlemskapene finner du hos IF Forsikring, Gjensidige Forsikring, Tryg Forsikring, Storebrand Forsikring og Fremtind Forsikring. 

Høyest bonus på den dyreste bilen 

Dersom du har forsikret to biler med ulik bonus, kan du bytte bonus mellom disse for å få best totalpris. Det er derfor lurt å alltid ha høyest bonus på forsikringen som koster mest.

Sjekk kjørlengden 

Sørg for at kjørelengden på bilforsikringen ikke er for høy i forhold til hvor mye du bruker bilen din. Her kan du spare mye.

Dekning 

Om du trenger kasko, delkasko eller ansvarsforsikring betyr mye for prisen på forsikringen. Det å gå for delkasko eller ansvarsforsikring kan være lurt om verdien på bilen du vil forsikre er ikke så høy. Om du har en dyrere bil, er det oftest lurt å ha kaskoforsikring. Ikke betal for en dekning som ikke gir deg noe erstatning ved et skadeoppgjør. For eldre kjøretøy med lav verdi kan det være unødvendig å ha kasko dekning da man må betale en egenandel på minimum kr 4000 ved skade og i tillegg kan risikere bonustap som medfører en høyere pris på forsikringen i ettertid.

Egenandel 

Egenandel er den delen du selv må betale ved et skadeoppgjør. En lav egenandel gir en høyere pris på bilforsikringen enn en høy egenandel. Har du kjørt skadefritt i flere år og har råd til å betale en høyere egenandel ved skade så vil dette være lønnsomt da du får en billigere bilforsikring.

Samlerabatt 

Når du samler flere forsikringer hos ett selskap får du som regel samlerabatter som ofte er opptil 30 %. Dette kan utgjøre flere tusen kroner for din bilforsikring.

Sjekk med flere selskaper 

Legg ut bilforsikringen din på anbud. Ikke godta en pris fra et forsikringsselskap før du har sammenlignet med andre selskaper. Det er store prisforskjeller blant selskapene. Enkleste måten å gjøre dette på er å legge inn en forespørsel hos oss i DineAnbud. Da får du minst 3 pristilbud fra ulike selskaper. Selskapene vet da at de konkurrerer om å få deg som kunde – dermed tilbyr de deg den beste prisen med en gang!

Sjekk forsikringene dine minst en gang i året 

Lojalitet lønner seg ikke. Det er lurt å sjekke hva andre selskaper kan tilby minst en gang i året. Dette sikrer deg den beste prisen på dine forsikringer til enhver tid. Fyll ut vårt skjema om dine forsikringer og få flere tilbud tilsendt fra ulike forsikringsselskaper. På den måten finner du det beste tilbudet for deg.

Finn billigste bilforsikring

Hos oss kan du enkelt legge ut bilforsikringen din på anbud for å finne den beste og billigste bilforsikringen for din bil. Ved å bruke vår tjeneste for anbud bilforsikring så vil du innhente tilbud fra flere selskaper basert på like betingelser, på den måten kan du raskt og enkelt velge den bilforsikringen som passer deg best. Dette er en god måte på å finne en gunstig bilforsikring med de dekningene du trenger. Fordelen med å bruke vår anbudstjeneste er at forsikringsselskapene vet at de konkurrerer om å gi deg det billigste forsikringstilbudet. Derfor strekker selskapene seg ekstra langt for å prøve å vinne deg som kunde. Dette er en raskt og enkelt måte å få en billig bil forsikring. Vi anbefaler at du forespør om tilbud på alle dine forsikringer slik at du får med deg alle samlerabatter som selskapene kan tilby. Da kan vi garantere at du finner en gunstig og bra bilforsikring for ditt behov.

Spørsmål og svar

Hvem gjelder bilforsikringen for?

Bilforsikringen gjelder for den som er nevnt i forsikringsbeviset. Ansvarsforsikringen gjelder også for rettmessig bruker/kjører av kjøretøyet. Du kan imidlertid avtale at bilen ikke skal brukes av førere under 23 år, da får du rabatt og dermed billigere bilforsikring.

Hva er trafikkforsikringsavgift?

Trafikkforsikringsavgift er den tidligere årsavgiften (veiavgiften). Avgiften kreves inn av forsikringsselskapene på vegne av staten.

Hva skjer hvis jeg overskrider den årlige kjørelengden på min bilforsikring?

Det er viktig å ha riktig kjørelengde på forsikringen. Kjører du lengre enn du har avtalt, risikerer du å få redusert erstatning ved skade. Det kan bli kostbart dersom skaden er omfattende. Har du derimot oppgitt for høy kjørelengde, betaler du mer enn nødvendig og kan dermed spare penger ved å justere ned kjørelengden.

Må jeg endre forsikringen, hvis jeg vil bruke bilen til øvelseskjøring?

Du slipper å gjøre endringer i bilforsikringen selv om bilen skal brukes til øvelseskjøring. Du trenger dermed ikke å endre bilforsikringen din før den personen som øvelseskjører har fått sertifikatet (så fremt personen er under 23 år).

Hva er Grønt kort?

Grønt kort er et internasjonalt forsikringsbevis som gjør det enkelt for deg å bevise at du har ansvarsforsikring.

Hvor gjelder bilforsikringen?

Som hovedregel tilbyr de norske forsikringsselskapene forsikringer som gjelder i hele Europa. Det finnes imidlertid unntak, så du må sjekke dette i vilkårene for forsikringen din.