Hjem » Forsikringer » Dyreforsikring

Dyreforsikring

Veterinærutgifter kan fort bli en betydelig utgift ved sykdom eller skade. En dyreforsikring gir derfor trygghet for deg og din firbeinte bestevenn.

Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Få tilbud på forsikringer

Hva er det viktig å tenke på når jeg forsikrer min hund eller katt? 

Det er ikke alltid like lett å finne ut hvilke forsikringer som passer dyret ditt best. Enkelte forsikringer er dyrere, andre forsikringer har dårligere dekninger. Det som er viktig når man velger forsikring, er at man først tenker på hva som er viktig for deg å dekke hvis dyret får en skade. Det aller viktigste med en dyreforsikring er at du har tilstrekkelig dekning for veterinærutgifter. I tillegg til dette kan man også velge å inkludere dekning for dødsfall slik at man får penger utbetalt for da å eventuelt kjøpe seg en ny hund eller katt. Noen dyreforsikringer dekker også kostnader for rehabilitering etter ulykke og tannkjøttsykdommer. 

Hva koster en hundeforsikring eller katteforsikring?

Prisen på forsikringen avhenger av hvilken dekning du velger og hvilken forsikringssum du ønsker å ha for dekning på veterinærutgifter. For å finne best mulig pris på din dyreforsikring kan du legge inn en forespørsel via vårt skjema. Husk å legg inn flere forsikringer slik at du oppnår samlerabatter. 

Hva er egenandel på hundeforsikring?

Dette varierer fra selskap til selskap. Noen selskaper har fast egenandel på kr 2 500, mens andre selskaper har flytende egenandel basert på kostnaden hos veterinær. Det er viktig å være oppmerksom på sistnevnte da egenandel ofte kan strekke seg helt opp til 30 % av veterinærkostnaden. En fast egenandel kan derfor være lønnsomt om du får en større skade som krever operasjon hos veterinær.

Hvilket selskap har best hundeforsikring?

I følge norsk familieøkonomi så er det IF og Tryg Forsikring som har best hundeforsikring. Se testen av hundeforsikring her: Best i test hundeforsikring.
Legg inn en forespørsel ved å bruke vårt skjema så finner vi den beste og billigste hundeforsikringen for deg. Du mottar da uforpliktende tilbud på dine forsikringer slik at du kan sammenligne flere forsikringstilbud.

Spørsmål og svar

Kan jeg forsikre hunden min hvis den er en blandingsrase?

Ja, de fleste selskaper tilbyr forsikring for blandingshund og hvis den er rasehund.

Hvor lenge varer en hundeforsikring?

Hos de fleste selskaper varer dekningen for veterinærutgifter hele hundes liv. Dødsfallsforsikring derimot bortfaller vanligvis ved 10-12 år avhengig av hvilket selskap du forsikrer hunden din hos.

Hva koster hundeforsikring?

Prisen på en hundeforsikring avhenger av hvilken rase hunden din er, hvor gammel den er og hvilken forsikringsdekning du velger.

Hva er egenandel på hundeforsikring?

Egenandel på hundeforsikring varierer mellom selskapene. Noen har faste egenandeler på kr 2500, mens andre selskaper har flytende egenandeler på mellom 20-30 %.