Hjem » Forsikringer » Barneforsikring

Barneforsikring

En barneforsikring gir trygghet i en vanskelig tid og en mer forutsigbar økonomisk fremtid

Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign tilbud på forsikring

Er barneforsikring nødvendig?

En barneforsikring er et supplement til den norske støtteordningen for barn om en sykdom eller ulykke skulle skje. Det er ikke et krav å tegne en barneforsikring på ditt barn, men det gir en god trygghet for livet videre om ditt barn skulle være ute for en skade eller sykdom.

Det finnes forskjellige typer barneforsikring, men de grunnleggende dekningene en barneforsikring bør dekke er følgende:

  • Behandlingsutgifter ved ulykke, dødsfallerstatning, utbetaling ved medisinsk invaliditet etter ulykke, utbetaling ved medisinsk invaliditet etter sykdom, ombygging av bolig, merutgifter til pleie og tilsyn, dagpenger ved sykehusopphold og langvarig sykdom, erstatning ved alvorlig sykdommer.

Man kan i noen selskaper også tegne en utvidet barneforsikring som blant annet dekker følgende:

  • Engangsutbetaling ved uførhet, månedlig utbetaling ved uførhet og en behandlingsforsikring som gjør at man har garanti på rask behandling på privat sykehus eller spesialist.

Hvilket selskap har best barneforsikring?

I følge norsk familieøkonomi så er det IF og Storebrand som har best barneforsikring og stikker av som vinnere av testen. Se link til testen her: Best i test barneforsikring.

For å sjekke om du har valgt de riktige dekningene for ditt barn til best mulig pris, fyll ut skjema hos oss i DineAnbud og motta uforpliktende tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskaper. På den måten kan du sammenligne forsikringstilbud og finne det beste tilbudet for deg.

Spørsmål og svar

Hvem kan tegne en barneforsikring?

Det er foreldre og besteforeldre som kan kjøpe barneforsikring for sine barn eller barnebarn.

Når kan man tegne barneforsikring og hvor lenge gjelder den?

Man kan tegne en barneforsikring fra barnet er 3 måneder til det er 18 år. En barneforsikring kan i noen selskaper gjelde frem til barnet er 26 år.

Hva er egenandel på barneforsikring?

Det er vanligvis ingen egenandel på barneforsikring.

Hva kreves for å bestille barneforsikring?

Det eneste som kreves er å fylle ut helseskjema. Barnet må være mellom 3 måneder og 18 år, og være medlem av norsk folketrygd.