Hjem » Forsikringer » Reiseforsikring

Reiseforsikring

En reiseforsikring hjelper deg om du blir utsatt for en ulykke eller blir syk mens du er på ferie. Den vil også være nyttig å ha dersom du mister eller blir frastjålet tingene dine

Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign tilbud på reiseforsikring

Hvorfor reiseforsikring?

Skulle man være uheldig å havne på sykehus i utlandet etter alvorlige ulykker, kan regningen fort komme opp i mange hundre tusen kroner. En reiseforsikring kan derfor være svært lurt å ha. Med en reiseforsikring kjøper du deg trygghet på alle typer reiser, både korte dagsturer og lengre reiser inntil 70 dager. Med en helårs reiseforsikring vil du være dekket med en gang du går utenfor dørstokken hjemme.

Har du sjekket at du har den beste og billigste reiseforsikringen?

Det finnes ulike reiseforsikringer på tvers av forsikringsselskapene. Derfor kan dere være lurt på benytte seg av tjenesten vår slik at du kan se at du har den reiseforsikringen som dekker ditt og deres behov.

Det finnes i utgangspunktet 2 ulike reiseforsikringer, standard og super/topp/ekstra.

Standard reiseforsikring dekker i hovedsak:

-Utgifter ved sykdom og hjemtransport, reiseavbrudd, forsinkelse i reiserute, forsinket bagasje, akutt hjelp, avbestilling og tyveri og/eller skade på medbrakte eiendelen

Hva dekker en Super/topp/ekstra reiseforsikring?

-Egenandel ved skade eller tyveri av leiebil, tapt hotellovernatting, erstatningsreise ved sykdom og evakuering. En superforsikring har også generelt høyere dekningsgrad på de nevnte punktene under standard reiseforsikring og dekker deg med en gang du går utenfor dørstokken hjemme.

Hvilket selskap har best reiseforsikring?

I følge Norsk Familieøkonomi viser testen av forsikringer stort sett like vilkår hos de fleste selskaper, men det er Europeiske Reiseforsikring og Frende som stikker av som testvinnere. Les mer om testen her: Test av reiseforsikring 2021

 

For å sjekke om du har valgt riktig reiseforsikring til best mulig pris, fyll ut skjema hos oss i DineAnbud og motta uforpliktende tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskaper. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss får du ekstra gode tilbud, slik at du kan sammenligne og velge det beste tilbudet for deg. Det er viktig at du legger inn alle dine forsikringer i vårt skjema. Dette er fordi at du da vil motta en betydelig høyere rabatt på dine forsikringer.

Spørsmål og svar

Hvor gjelder en reiseforsikring?

En reiseforsikring bør gjelde med en gang du forlater ditt eget hjem, men det varierer i fra selskap til selskap. Noen forsikringsselskaper tilbyr reiseforsikring som har krav på 1 overnatting før man kan benytte seg av forsikringen. En reiseforsikring gjelder ofte i hele verden, men sjekk med de forskjellige selskapene du får tilbud fra, slik at du er helt sikker.

Hvor mange dager dekkes på en reiseforsikring?

Generelt sett så dekker en reiseforsikring alt i fra 45-90 dager. Dette varierer ut i fra selskap og type reiseforsikring du velger. Om du skal dra på ferie i en lengre periode, så kan man også tegne en utvidelse av reiseforsikringen. Dette vil dog koste noe mer.

Hvem er inkludert i en familie reiseforsikring?

Forsikringen omfatter ektefelle/samboer og barn (inntil 21 år) som bor på den samme folkeregistrerte adressen. Barnebarn og oldebarn under 20 år er også omfattet av forsikringen når de reiser sammen med deg, såfremt de ikke er omfattet av en annen reiseforsikring. Det er viktig å lese vilkårene for hvert forsikringsselskap.

Hva dekkes ikke av reiseforsikring?

Ekstremsport er noe som vanligvis ikke dekkes av forsikringen. Det er derfor viktig å undersøke nøye om hvilke aktiviteter som er underlagt denne kategorien. I tillegg dekkes ikke ting som du mister eller uheldig ødelegger.