Beste og billigste bilforsikring

Publisert: 12.05.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:

Bilen er en av våre mest verdifulle eiendeler, og de fleste er avhengig av denne i hverdagen. Det er derfor essensielt å ha en god bilforsikring som sikrer deg mot økonomiske tap ved ulykker.

Finn den beste og billigste bilforsikringen

Lurer du på hvilken bilforsikring du bør ha og hvem som kan gi deg det beste tilbudet? Finn svar på alle spørsmål vedrørende bilforsikring og få de beste tilbudene. 

Få tilbud fra flere forsikringsselskaper som konkurrerer om å gi deg den beste prisen på din bilforsikring. Sammenlign tilbudene og se hvor mye du kan spare. Fyll ut skjema her, gratis og uforpliktende.

 

Få tilbud på bilforsikring

 

Beste bilforsikring

Bilforsikring er forsikringen som varierer mest i pris, men det er ikke bare prisen som er avgjørende. Det første man bør se på er om selskapene dekker ditt behov. En god bilforsikring bør først og fremst dekke det du trenger. Den beste bilforsikringen finner du ved å sammenligne de mange alternativene som finnes der ute. Dette gjør du enkelt ved å fylle ut vårt skjema, så gjør vi jobben for deg. 

For å finne det beste forsikringsselskapet for deg, bør du gjøre deg opp egne erfaringer basert på særlig disse tre faktorer.

  • Kundeservice
  • Pris
  • Vilkår
Billig bilforsikring

Ønsker du en billig bilforsikring er det mange ting du kan gjøre. Den beste måten å få en billig bilforsikring på er å kjøre forsiktig og unngå skader. På den måten vil forsikringsselskapene premiere deg ved å gi deg en lavere pris på bilforsikringen i form av høyere bonus og rabatt. Dessuten slipper du å betale egenandel ved skadeoppgjør som kan spare deg for mye penger. 

Det er ikke nødvendigvis den billigste bilforsikringen som er det beste valget for deg. Sørg derfor for å velge den dekningen du trenger, dette skal vi se nærmere på senere i denne artikkelen. 

Billigst er ikke alltids best

Hva koster en bilforsikring?

Hvert forsikringsselskap har sine egne risikovurderinger når det kommer til prissetting. Prisen på din bilforsikring kan variere mye fra selskap til selskap, men i all hovedsak så avhenger prisen av type bil, alder, bonus, valgt dekning, egenandel, kjørelengde og område. 

Alder og bonus henger ofte sammen. Yngre forsikringstakere har ikke like lang erfaring. Det er vanskeligere å vurdere pris for forsikringsselskapene da de ikke har noen skadehistorikk fra tidligere. Dermed er prisen også mye høyere for yngre og uerfarne forsikringstakere. Prisen gjenspeiler seg i bonusen. Bonus er et rabattsystem som forsikringsselskapene bruker for å premiere kunder som kjører skadefritt med å gi de en lavere pris på forsikringen. Det tar flere år å bygge seg opp til den høyeste bonusen for å få den beste rabatten hos selskapene. Det finnes dog en del tips og snarveier for å bygge bonus raskt: Ved å flytte bilforsikringen din til et annet forsikringsselskap hvert halvår får du automatisk bonusopprykk. Dermed slipper du å vente et helt år til fornyelsen hos ditt eksisterende forsikringsselskap. Dette betyr at du kan få en billigere bilforsikring ved å bytte forsikringsselskap. 

Kjørelengden på bilforsikringen har stor påvirkning på prisen. Her er det viktig at du sjekker at du har riktig kjørelengde i forhold til hvor mye du bruker bilen. Jo lavere årlig kjørelengde man velger, desto billigere bilforsikring vil man få. Det kan ofte være lurt å sette en litt lavere antatt kjørelengde og heller øke denne etter behov, men det er da viktig at du følger med slik at du ikke overstiger avtalt kjørelengde. På den måten slipper du unødvendige kostnader med å betale for en kjørelengde som er høyere enn hva du har behov for. 

I tillegg til kjørelengden er også valgt egenandel med på å bestemme prisen på din bilforsikring. Jo høyere egenandel, desto lavere pris på forsikringen. Det er viktig at du vurderer dette opp mot egen lommebok og se hva du har råd til å betale hvis du skulle være uheldig å få en forsikringsskade.

En annen faktor som bestemmer forsikringspremien på din bilforsikring er hvilken verdi bilen har og om dette er en skadeutsatt bil. I tillegg vurderes prisen ut fra bilens alder, om den har høye eller lave reparasjonskostnader og hvilke sikkerhetstiltak den har.

Mange er uvitende om at de betaler for mye for sin bilforsikring. Dette kommer ofte av at en bilforsikring omfatter mange elementer og jo høyere dekning du har, jo dyrere blir bilforsikringen. Men hva består egentlig bilforsikringen av? 

Bilforsikring: Velg forsikringen som passer ditt behov

Hvilken dekning du velger på din bilforsikring er selvfølgelig avgjørende for prisen. Du får stort sett hva du betaler for. Ønsker du minst mulig risiko for egen lommebok å går for den beste dekningen så vil prisen naturligvis være mye høyere, men det trenger ikke å bety at dette er det beste valget for din bilforsikring. 

Om bilen har en verdi under kr 50 000 kan det være fornuftig å gå for en lavere dekning. Dette er fordi kostnaden ved å benytte forsikringen kan tilsvare et beløp fra kr 4000-25000 avhengig av egenandel og eventuelt bonustap. Når du da også må betale mye mer for en høyere dekning så vil det ikke lønne seg. 

Hvis du har en bil av høyere verdi som du bruker mye og er avhengig av i det daglige så kan det være lurt å velge den beste forsikringen (super). Da kan du være trygg på at de aller fleste uhell vil være dekket under din bilforsikring.

Hvordan finne den beste og billigste bilforsikringen?

Når du har bestemt deg for hvilken dekning du ønsker på bilforsikringen så bør du sammenligne tilbud fra flere selskaper. Det er veldig viktig at du sammenligner på like vilkår, slik at du kan velge det billigste alternativet når alt ellers er likt. Dekning og kjørelengde må derfor være likt hos alle selskaper. Her hos oss i DineAnbud kan du forenkle denne sammenligningen. Ved å fylle ut vårt skjema med info om din bilforsikring vil du motta forsikringstilbud fra flere selskaper basert på like vilkår. Bruk vår gratis sammenligningstjeneste og finn den billigste bilforsikringen. Alle tilbud du mottar er selvfølgelig helt uforpliktende, du kan velge og vrake. Fyll ut skjema her! Det er bevist at ni av ti kan få en billigere forsikring ved å sammenligne tilbud fra flere selskaper. 

Tips til en billig bilforsikring

Hvis du ønsker billigst mulig bilforsikring så anbefaler vi at du sammenligner tilbud på alle dine forsikringer, og ikke kun bilforsikringen. Da vil du oppnå samlerabatt opptil 30 % hos selskapene. Med vårt skjema så kan du enkelt legge til alle dine forsikringer i samme forespørsel slik at du mottar totaltilbud inkludert samlerabatter fra flere selskaper. Dette er den beste måten å sammenligne forsikringstilbud på. 

Medlemskap i organisasjon

Hvis du er medlem av en organisasjon eller fagforbund kan det være mye penger å spare på din bilforsikring. Det kan være lurt å undersøke om det finnes medlemskap som du kan melde deg inn i for å redusere kostnadene for bilforsikring. Rabattene kan ofte være opp mot 30 %.

Bytte bilforsikring

Ikke vær redd for å bytte forsikringsselskap. Det er de lojale kundene som betaler mest over tid. Velger du å bytte forsikringsselskap vil ditt nye selskap ta hånd om alt det praktiske rundt overgangen. Det eneste du vil merke er at regningen blir mindre.

Sammenlign tilbud på bilforsikring i dag. Det kan lønne seg!

Få tilbud på forsikring