Bilforsikring med fører under 23 år

Publisert: 23.07.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Visste du at du kan spare flere tusen kroner på å bytte forsikringsselskap? 

Ved å sammenligne forsikringer fra ulike forsikringsselskaper kan du spare flere tusen kroner i året. Det kan derfor være svært lønnsomt å innhente tilbud på forsikring hvert år. Det er ingen grunn til å betale mer enn nødvendig hvis du kan få en bedre forsikring til lavere pris. 

Få tilbud på forsikringer

Ung bruker bilforsikring

Bilforsikring kan variere mye i pris blant selskapene, og spesielt hvis man har ungdommer i hjemmet som benytter seg av bilene. Alle forsikringsselskaper har en høyere pris på bilforsikringen når det er førere under 23 år av bilen. Dette er en tilleggsdekning som bør legges til på bilforsikringen. Hvis man ikke legger til dette og kommer ut for en skade, så kan det koste deg mye. 

Øvelseskjøring og bilforsikring

Ved øvelseskjøring så slipper man å betale ekstra for en tilleggsdekning på bilforsikringen. Da er det slik at det er den med gyldig førerkort som er ansvarlig og ikke personen som øvelseskjører. Dette gjelder uansett om personen er under 23 år. 

Dette kan du gjøre for å betale mindre for bilforsikringen

Vanligvis er bilforsikring dyrere når sjåføren er under 23 år. De aller fleste forsikringsselskaper tilbyr i dag forhøyet startbonus på bilforsikringer om man har brukt foreldrenes bil i flere år uten å få noen skader. Nå er det også slik at det faktisk er mulig å unnlate å betale for tilleggsdekning under 23 år. Forsikringsselskapene har nå valgt å belønne kunder som øvelseskjører mye da dette reduserer risikoen for skader i fremtiden. De har derfor laget en app hvor kundene kan loggføre øvelseskjøringene. Hvis du er under 23 år og har øvelseskjørt 2000 km, slipper du dermed å kjøpe tilleggsforsikring for fører under 23 år. Dette kan være mye penger spart på forsikringen. 

Spar penger på forsikring med høyere startbonus

Øvelseskjøring reduserer muligheten for ulykker og skader. Forsikringsselskapene belønner dette med å gi billigere bilforsikring når du en gang skal forsikre din første bil. Her er det mulig å få hele 70 % i startbonus hos selskapene. Da får man en betydelig billigere bilforsikring. Dette kan du få ved å bruke appen til selskapene slik at du kan loggføre øvelseskjøringene dine. 

Få billig bilforsikring ved å bruke øvelseskjøring-app

Hvilke forsikringsselskaper tilbyr app for øvelseskjøring?

Det er i hovedsak de tre største forsikringsselskapene i Norge som tilbyr app for øvelseskjøring slik at du kan få en billigere forsikring og spare penger. Her finner dere navn på appene til selskapene:

Gjensidige Forsikring sin øvelseskjøringsapp heter Gjensidige øvelseskjøring.

Tryg Forsikring sin øvelseskjøringsapp heter Tryg vei til lappen

IF Forsikring sin øvelseskjøringsapp heter IF Lappen.

Du må være forsikret hos ett av disse selskapene for å dra nytte av denne fordelen om billigere bilforsikring. Appene er helt gratis å laste ned. Du har også mulighet til å overføre kjørte km mellom disse selskapene slik at du ikke binder deg til et forsikringsselskap over lengre tid. Om du har øvelseskjørt med appen til Gjensidige og har tenkt å bytte forsikringsselskap til Tryg, så kan du enkelt overføre kjørte km fra Gjensidige sin app til Tryg. 

Hvordan få billigere bilforsikring?

1. Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper

Hvis du er på utkikk etter en billigere bilforsikring så anbefaler vi deg å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss. Da sparer du både tid og penger. Vi gjør hele jobben for deg med å innhente forsikringstilbud fra flere selskaper slik at du kan sammenligne tilbudene og velge det beste forsikringstilbudet for deg. Tjenesten vår er helt uforpliktende og gratis, du kan velge og vrake mellom tilbudene du mottar. Fordelen ved å bruke DineAnbud er at forsikringsselskapene ved at de konkurrerer om å gi deg det beste forsikringstilbudet. Dermed vil du få ekstra gode rabatter på dine forsikringer via vår tjeneste. 

Det lønner seg å bruke en sammenligningstjeneste som dineanbud.no siden selskapene vet at de konkurrerer om deg som kunde og gir deg som oftest et bedre tilbud enn hvis du kontakter ett og ett selskap selv. 

Sammenlign tilbud på billig bilforsikring her

2. Spar opp bonus

Bonusen på din bilforsikring gjenspeiler prisen du betaler. Derfor er bonusen det viktigste du har når det kommer til å få en billig bilforsikring, spesielt for deg under 23 år. En høyere bonus gir en lavere pris på bilforsikringen din. 

Dersom det er første gang du forsikrer bilen din, kan du kreve 40 % startbonus. Vær obs på at noen forsikringsselskaper tilbyr 60 % startbonus i dag og da vil det lønne seg å gå for den løsningen. Men hvis du har brukt øvelseskjøring-appen så kan du ha mulighet for hele 70 % startbonus!

3. Sammenlign forsikringstilbud og bytt forsikringsselskap ofte!

Vi i DineAnbud anbefaler at du sammenligner tilbud fra forsikringsselskapene ofte, gjerne halvårlig. På denne måten sikrer du best mulig pris på dine forsikringer til enhver tid og slipper unødvendige kostnader. I tillegg så øker du bonusen din raskere da forsikringsselskapene kan gi deg bonusopprykk på din bilforsikring ved bytte av forsikringsselskap hvert halvår. Over 500 000 nordmenn bytter årlig forsikringsselskap, og det er nok enklere enn de fleste tror. Det er forsikringsselskapene som gjør hele jobben med å flytte forsikringene dine. Å bytte forsikringsselskap er faktisk like enkelt som å bytte mobilabonnement. Den beste og enkleste måten å gjøre dette på er å legge inn en forespørsel hos oss. Da innhenter vi de beste forsikringstilbudene på markedet for deg. Du vil motta alle pristilbud på forsikringer via e-post slik at du kan vurdere selv. 

Slik sammenligner du tilbud på bilforsikring

Det er enkelt og smart å sammenligne tilbud på bilforsikring. Før var man avhengig av å ringe rundt til de ulike forsikringsselskapene for å få de beste forsikringstilbudene, men slik er det ikke i dag. Ved noen enkle tastetrykk kan du motta tilbud fra flere forsikringsselskaper, slik at du kan sammenligne tilbud og velge det billigste forsikringstilbudet for deg. Dette er helt gratis og uforpliktende. Det tar kun 2 minutter å sende inn skjema hos oss.

Slik gjør du:

  1. Velg de forsikringene du ønsker tilbud på og fyll inn relevant informasjon
  2. Motta pristilbud fra ulike forsikringsselskaper
  3. Velg eller forkaste tilbudene du mottar

Klikk her for å starte skjema

Få tilbud på forsikring