Få billigere forsikring

Publisert: 20.04.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign tilbud forsikringer

 

Her er noen tips om hvordan du kan få billigere forsikring:

Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper

Legg ut forsikringene dine på anbud. Ikke godta en pris fra et forsikringsselskap før du har sammenlignet med andre selskaper. Det er store prisforskjeller blant selskapene. Enkleste måten å gjøre dette på er å legge inn en forespørsel hos oss i DineAnbud. Da får du minst 3 pristilbud fra ulike selskaper. Selskapene vet da at de konkurrerer om å få deg som kunde og strekker seg dermed litt ekstra for å prøve og vinne deg som kunde. Får du et tilbud du ønsker å benytte deg av er det forsikringsselskapet som ordner alt det praktiske med flytting av dine forsikringer. Fyll ut skjema her: Sammenlign forsikringstilbud.

Sjekk forsikringene dine minst en gang i året 

Lojalitet lønner seg ikke. Det er lurt å sjekke hva andre selskaper kan tilby minst en gang i året. Dette sikrer deg den beste prisen på dine forsikringer til enhver tid. Fyll ut vårt skjema om dine forsikringer og motta flere tilbud fra ulike forsikringsselskaper. På den måten finner du det beste tilbudet for deg.

Samlerabatt 

Når du samler flere forsikringer hos et selskap får du som regel samlerabatter opptil 20 %. 

Samlerabatt: Du kan spare tusenvis ved å samle dine forsikringer hos et selskap

Utnytt medlemsfordeler

Er du medlem i en forening eller et forbund som kan gi deg rabatt på dine forsikringer? Medlemsfordeler kan spare deg mye på forsikringen. Er du for eksempel medlem av NAF, Nito, Norges Golfforbund, Obos, Tekna, Huseierne, Lederne, Akademikerne, Utdanningsforbundet eller LO kan du benytte deg av dette. Sjekk med ditt forbund om hvilket forsikringsselskap de har avtale med. Enkelte forbund gir deg rabatt opptil 30 %. Det kan også lønne seg å melde seg inn i et forbund for å oppnå en lavere pris på forsikringen. Nito hos Tryg Forsikring gir blant annet hele 35 % rabatt for medlemmer. Obos gir også 30 % rabatt hos Tryg Forsikring. Det behøver likevel ikke å være det billigste tilbudet selv med medlemsrabatter. Det er derfor viktig at du sammenligner minst 3 forsikringstilbud før du bestemmer deg for hvilket selskap du ønsker å gå for. Dette gjør du enkelt ved å fylle ut vårt skjema om dine forsikringer. Da gjør vi jobben for deg med å innhente tilbudene. Vår tjeneste er gratis og uforpliktende, hos oss kan du forvente deg svært gode forsikringstilbud. Gå til skjema her og få de beste og billigste tilbudene på forsikring – Sammenlign tilbud på forsikringer.

Høyest bonus på den dyreste bilen

Dersom du har forsikret to biler med ulik bonus, kan du bytte bonus mellom disse for å få best totalpris. Det er derfor lurt å alltid ha høyest bonus på forsikringen som koster mest.

Sjekk kjørelengden

Sørg for at kjørelengden på bilforsikringen ikke er for høy i forhold til hvor mye du bruker bilen din. Man kan alltid øke kjørelengden i inneværende periode om man ser det blir for lite. 

Dekning

Om du trenger kasko, delkasko eller ansvarsforsikring betyr mye for prisen på bilforsikringen. Det å gå for delkasko eller ansvarsforsikring kan være lurt om verdien på bilen du vil forsikre ikke er så høy. Om du har en dyrere bil, er det oftest lurt å ha kaskoforsikring. Ikke betal for en dekning som ikke gir deg noe erstatning ved et skadeoppgjør. For eldre kjøretøy med lav verdi kan det være unødvendig å ha kaskoforsikring da man må betale en egenandel på minimum kr 4000 ved skade og i tillegg kan risikere bonustap som medfører en høyere pris på forsikringen i ettertid. 

Egenandel 

Egenandel er den delen du selv må betale ved et skadeoppgjør. En lav egenandel gir en høyere pris på forsikringen enn en høy egenandel. Har du ikke hatt skade på flere år og har råd til å betale en høyere egenandel ved skade så vil dette være lønnsomt da du får en billigere forsikring.

Sjekk at du ikke er dobbeltforsikret

Det er mange som er dobbeltforsikret uten å vite det. Dette gjelder stort sett for reiseforsikring, innboforsikring og personforsikring. For å unngå å være dobbeltforsikret er det viktig at du undersøker om du allerede har disse forsikringene dekt opp via jobb eller fagforening. Man får som oftest kun utbetalt fra ett forsikringsselskap og det er derfor unødvendig å betale for en forsikring man allerede har.

Utfør sikkerhetstiltak

Du kan spare penger på forsikringen ved å gjennomføre ulike sikkerhetstiltak. Forsikringsselskapene gir gode rabatter hvis du for eksempel installerer boligalarm eller automatisk vannstoppventil i huset ditt. For bilforsikring eller MC-forsikring så vil du hos de fleste selskaper oppnå en bedre pris på forsikringen om du har installert FG-godkjent alarm. Har du båt så får du alltid en bedre pris på forsikringen om du har securmark, tyverialarm eller gjenfinningssystem på båten. 

Billigst er ikke alltid best

Prisen avhenger av mange faktorer. Det er ikke alltid det lønner seg å velge den billigste forsikringen og det billigste forsikringsselskapet. Vurder nøye hva du har behov for, slik at du ikke blir skuffet den dagen det oppstår en skade. Fordelen med vår anbudstjeneste er at du forespør om tilbud fra flere forsikringsselskaper basert på samme betingelser. På den måten finner du det beste forsikringstilbudet for ditt behov.

Fyll ut vårt skjema om dine forsikringer og få de beste tilbudene på forsikring – Til skjema.

Få tilbud på forsikring