Hvilket forsikringsselskap er best?

Publisert: 21.04.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper samtidig slik at du kan finne den billigste forsikringsavtalen for dine forsikringer

 

Sammenlign forsikringsselskaper

 

Det er i dag over 20 forsikringsselskaper i Norge. De fire største selskapene på markedet er Tryg, IF, Gjensidige og Fremtind.  Disse selskapene har dominert forsikringsmarkedet de siste 20 årene. 

Kilde: Finans Norge

Det har også vært en del øvrige aktører som har vokst. Der finner vi blant annet Storebrand, Eika, Frende og KLP Forsikring.

Er de største forsikringsselskapene best?

Det betyr ikke at det er de største forsikringsselskapene som er det beste alternativet for deg. Det kan godt være at en mindre aktør har et mer attraktivt tilbud til deg enn de større selskapene. Hvert forsikringsselskap har sine egne vurderinger når det kommer til prissetting og risikovurdering. Du vil derfor oppleve at du kan få vidt forskjellige priser fra hvert selskap. Det kommer helt an på hva hvert selskap vektlegger når de beregner en pris for dine forsikringer.

Pris er en ting, men desto viktigere er dekningen. Det er derfor viktig at du setter deg godt inn i vilkårene fra hvert forsikringsselskap. Det er ikke bestandig slik at det er de største forsikringsselskapene som dekker dine behov best. Du bør derfor starte med å vurdere hvilke dekninger du har behov for, og deretter finne ut av hvilke selskaper som dekker dine behov.

Her er en sjekkliste før du velger eller bytter forsikringsselskap:

  • Hvilke forsikringer trenger du?
  • Hvilken dekning på forsikringen passer ditt behov?
  • Hvilke egenandeler har du råd til å betale om du skulle få en skade?
  • Hvor mye koster forsikringen?

Vår anbefaling er legge forsikringene dine ut på anbud. Da vil du motta forsikringstilbud fra flere selskaper slik at du kan sammenligne. På den måten finner du det beste forsikringstilbudet for deg. Det gjør du enkelt ved å fylle ut vårt skjema om dine forsikringer her – Sammenlign tilbud på forsikringer. Vi innhenter da flere tilbud til deg fra både store- og små forsikringsselskaper slik at du kan finne den beste og billigste forsikringsavtalen. Du sparer også mye tid da du slipper å kontakte hvert selskap selv.

Hvilket forsikringsselskap har de mest fornøyde kundene?

Norsk Kundebarometer har målt kundetilfredsheten blant selskapene og her er det de fire store som scorer best – Gjensidige, IF, Tryg og Fremtind. Men ifølge EPSI så er det Jernbanepersonalets Forsikring og Watercircles som har høyest tilfredshet blant kundene. 

Det finnes flere antall tester av forsikringsselskaper. En av dem er kundeserviceprisen, og her var det Tryg som stakk av som vinner i 2022. I tillegg var det Watercircles som vant prisen for beste skadehåndtering i 2022. 

Hvilket forsikringsselskap får flest klager?

Det er opptil 5000 forsikringskunder som klager til finansklagenemda årlig etter å ha fått avslag på skadeoppgjør hos forsikringsselskapet sitt. Ifølge Finansklagenemda er det Gjensidige som mottar flest kundeklager – og kundene i Gjensidige får oftere medhold. Det viser seg at hele 1/4 av forsikringskundene som klager får medhold i saken sin. Nå er det i bunn og grunn normalt at et større forsikringsselskap får flere klager enn de mindre selskapene da kundemassen er betydelig større. For å sammenligne to store selskaper så viser det seg at IF mottar hele 29 % færre klager enn Gjensidige. I forhold til markedsandelen blant selskapene er det Fremtind (sparebank 1) som mottar flest klager. 

Det aller viktigste du som kunde bør tenke på når du velger forsikringsselskap er om selskapet dekker dine behov. Det er derfor viktig at du setter deg inn i vilkårene til forsikringsselskapene da det er dette som er avgjørende i et eventuelt skadeoppgjør. Når dette er avklart er pris selvfølgelig en svært viktig faktor som må tas med i vurderingen.

Hvordan velge riktig forsikringsselskap?

Vi i DineAnbud anbefaler at du bruker vår tjeneste for å innhente forsikringstilbud fra minst 3 forsikringsselskaper. Her vil du også få god rådgivning av erfarne forsikringsrådgivere som vi samarbeider med. Fyll ut vårt skjema om dine forsikringer og få de beste tilbudene på forsikring. 

Lykke til med å finne det beste og billigste forsikringsselskapet for deg.

Få tilbud på forsikring