Hvordan sammenligne forsikringer?

Publisert: 04.05.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign tilbud på forsikringer

 

Forsikring kan føles komplisert, og spesielt når man sammenligner tilbud fra flere selskaper. Fra hvert selskap mottar man hundrevis av sider med vilkårsdokumenter. Selskapene ordlegger seg ulikt og det blir fort vanskelig å forstå hvem som dekker hva og hvilket selskap som dekker dine behov best. 

Hvilke forsikringer trenger jeg? 

Har du ikke forsikringer i dag eller er usikker på dine nåværende forsikringer må du først starte med å kartlegge behovet ditt. Det finnes mange ulike typer forsikringer. Her er en oversikt over hvilke forsikringer du kan kjøpe:

 • Bilforsikring
 • MC-forsikring
 • Mopedforsikring
 • Bobilforsikring
 • Snøscooterforsikring
 • Traktorforsikring
 • Husforsikring
 • Hytteforsikring
 • Innboforsikring
 • Verdigjenstandforsikring
 • Reiseforsikring
 • Dyreforsikring
 • Livsforsikring
 • Alvorlig sykdomsforsikring
 • Uføreforsikring
 • Ulykkesforsikring
 • Behandlingsforsikring
 • Barneforsikring
 • Advokatforsikring
 • Båtforsikring

Kryss av for hvilke eiendeler du har og vurder nøye. En tommelfingerregel er at du skal forsikre de eiendelene du ikke har råd til å tape. Ikke glem personforsikringer da dette er den største verdien av alle forsikringer. 

Dette må du passe på når du skal sammenligne forsikringer

Få en oversikt over dine nåværende forsikringer

Når du skal sammenligne priser og vilkår på forsikringene du har, er det lurt å sitte med den forsikringsavtalen du fikk sist gang av selskapet ditt. Der står alle nødvendige opplysninger om dine forsikringer. Det kan være greit å sette seg inn i avtalen og ha en formening om hvilke typer forsikringer man har og eventuelt har behov for. Har du også et klart bilde over hvilke dekninger du har på dine nåværende forsikringer, vil det være til stor hjelp når du sammenligner dette opp mot tilbud fra andre selskaper.

Pris er ikke alltid det viktigste

Det finnes mange forsikringsselskaper i Norge. Siden det er så mange faktorer som avgjør forsikringsprisene, varierer det hvem som er billigst. Du må derfor passe på at vilkårene i tilbudet som er gunstigst passer til ditt behov. Ved å bruke DineAnbud vil du kunne motta uforpliktende tilbud fra flere selskaper som gjør det enklere for deg å sammenligne. På den måten kan du derfor finne ut hvor du får den beste avtalen dekningsmessig, men til lavest mulig pris. For det er ikke nødvendigvis det billigste forsikringstilbudet som er det beste alternativet for deg. 

Hvordan innhente tilbud på forsikringer? 

Legg ut forsikringene dine på anbud, da sparer du både tid og penger. Dette er den enkleste måten å finne det beste og billigste tilbudet for dine forsikringer. Bruk vår gratis tjeneste for sammenligning av forsikringstilbud her – fyll ut skjema og sammenlign forsikringstilbud. Vårt mål er at du skal få en bedre forsikringsavtale enn hva du har i dag. Ved å bruke vår tjeneste sparer du masse tid da du slipper å kontakte hvert selskap selv. Hos oss trenger du kun å fylle ut ett skjema. Dette sendes ut til flere forsikringsselskaper som utarbeider tilbud til deg basert på de samme betingelsene. På den måten sikrer du at selskapene tilbyr deg lik dekning som du har i dag, slik at tilbudene er sammenlignbare. Største fordelen med vår anbudstjeneste er at selskapene vet at de er i konkurranse. Selskapene strekker seg alltid litt ekstra på prisen for å kapre deg som kunde. 

Forsikringstilbud: Ikke sammenlign epler og pærer.

Hvordan sammenligne forsikringstilbud

Samlerabatter

Det er viktig at du sammenligner på likt grunnlag mot ditt nåværende forsikringsselskap. Hvis du har flere forsikringer samlet hos selskapet ditt i dag så har du mest sannsynlig samlerabatter og andre kundefordeler. Samlerabatter hos selskapene kan ligge opptil 30 %. Derfor må du huske å legge inn alle dine forsikringer i skjema slik at selskapene konkurrerer på samme grunnlag. Legger du inn kun bilforsikringen din på anbud så får du ingen samlerabatt fra konkurrerende selskaper og sammenligner derfor på feil grunnlag.

Supergaranti / Dekningsgaranti

Noen selskaper tilbyr det som kalles for supergaranti/dekningsgaranti. Dette gjelder i all hovedsak for husforsikringen. Garantien innebærer at du får minst like gode eller bedre vilkår på din husforsikring enn hva du har i dag. Dette kan være en fin ting å ha med seg hvis du skal bytte forsikringsselskap, men les vilkårene nøye da det ofte høres bedre ut enn hva det faktisk er. 

Like eller bedre vilkår

Når du mottar tilbud fra ulike forsikringsselskaper er det viktig å gå grundig gjennom hva vilkårene inneholder. Les nøye, både det som står med stor og liten skrift. De ulike forsikringsselskapene har selvsagt forskjellige navn, og dermed også forskjellige navn på dekningene sine. Eksempler på dette kan være:

 • Tryg – Ekstra forsikring
 • IF – Super forsikring
 • Gjensidige – Pluss forsikring
 • Storebrand – Super forsikring
 • Ibis/Knif – Ekstra Trygghet forsikring
 • Watercircles – Elite forsikring

Dette er alle betegnelsene på den beste forsikringen som disse selskapene kan tilby. Det betyr ikke nødvendigvis at de dekker nøyaktig det samme, men det er viktig at disse er tilsvarende i tilbudet ditt slik at du sammenligner med de samme dekningene. Les deretter nøye gjennom vilkårene og finn den beste dekningen som passer for deg.

Like egenandeler

Noe som utgjør en prisforskjell på forsikringene er egenandeler. Når du sammenligner dine nåværende forsikringer med tilbudene du har mottatt er det lurt å sjekke om selskapene har tatt utgangspunkt i samme egenandel. Grunnen til dette er fordi man får mer rabatt om man velger en høyere egenandel. Om du for eksempel har kr 4000 i egenandel på din bilforsikring i dag, og du mottar tilbud fra andre selskaper med kr 6000 og kr 8000 i egenandel blir det feil sammenligningsgrunnlag. Med høy egenandel har selskapene større sannsynlighet for å få lavere priser. Vær oppmerksom på de små detaljene når du skal sammenligne dine forsikringer.

Rabatt sikkerhetstiltak

Selskapene har ulike vurderinger om hva som gir rabatter, og hvor mye de gir i rabatt. Sørg for at alle selskapene har fått med seg de sikkerhetsmessige tiltakene du har gjort for dine forsikringer. Dette kan utgjøre flere tusen på forsikringspremien. 

Sammenlign forsikringssummer

Å ta utgangspunkt i samme forsikringssummer er viktig, spesielt på barn og personforsikringer. Barn- og personforsikringer er de viktigste forsikringene man kan ha, så å gå ned i dekning der for å spare noen kroner er ikke å anbefale. Sørg for at selskapene som konkurrerer om å gi deg den beste avtalen tar utgangspunktet i samme forsikringssummer som du har i dag.

Bruk fordelene dine

Hvis du eller din ektefelle/samboer er medlem av en forening eller forbund, er det viktig å undersøke hvilke forsikringsselskaper de har avtale med. Mange av dem har fremforhandlet gode rabattavtaler og kollektive avtaler for dine forsikringer. 

Sammenlign tilbud på forsikring

Vi anbefaler at du bruker vår tjeneste for å innhente og sammenligne forsikringstilbud – Fyll ut skjema her. Da får du tilbud fra minst 3 forsikringsselskaper. På den måten sparer du tid og sikrer at du får best mulig pris på dine forsikringer.

Sammenlign tilbud på forsikringer i dag og spar penger!

Få tilbud på forsikring