Trenger jeg forsikring om jeg leaser bil?

Publisert: 22.04.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign forsikringstilbud

 

Har du skaffet deg leasingbil så vil du ha akkurat de samme kostnadene som å eie en bil. Selv om du ikke eier bilen er det du som har ansvaret for at bilen er forsikret. En leasingbil forsikres dermed på samme måte som når du kjøper bil. Du kan selv velge hvilket forsikringsselskap du ønsker å benytte, men det er krav om at din forsikring inneholder full kaskoforsikring. Dermed er det du som betaler for forsikringen og egenandel ved eventuelle skadeoppgjør. 

I tillegg til forsikring må du som leasingtaker sørge for at vedlikehold og service blir overholdt i henhold til de retningslinjene som bilprodusenten og forhandleren bestemmer. Som oftest er det service en gang i året som gjelder. 

Hvilken forsikring bør jeg velge når jeg leaser bil?

I tillegg til full kasko dekning kan det være lurt å velge en utvidet dekning for din bilforsikring. Det er flere selskaper som har utvidet vilkår som spesifiserer seg for deg som leaser bil. Noen av disse dekningene er startleie for leasingbiler – Dette omfatter resterende startleie når leasingbilen blir totalskadet eller stjålet. Startleie, eller forskuddsleie, er et engangsbeløp som betales inn ved oppstart og utgjør som oftest 10 % av bilens verdi. Det finnes også noen selskaper som har tilbakeleveringsforsikring – Denne forsikringen sikrer deg mot uforutsette utgifter når du leverer tilbake bilen etter at leasingavtalen er avsluttet. En slik dekning får man som regel når man kjøper forsikring direkte via forhandler.

Kan jeg ta med leasingbil til utlandet?

Leasingkontrakter gjelder stort sett i Norge, men det er som regel ikke noe problem å ta med bilen til utlandet. Om du skal ta den med utenfor landets grenser er det viktig at du gir beskjed til leasingselskapet og forsikringsselskapet slik at de vet hvor du befinner deg. På den måten får du best mulig hjelp om en skade skulle oppstå. Årsaken er fordi at man kan ikke levere bilen til hvilket som helst verksted ved skader.  Hovedregelen er at leasingbiler skal repareres på verksteder som er godkjent av forsikringsselskapet eller leasingselskapet.

Leasingbil: Ved skade må bilen repareres på godkjent verksted

Hvordan velge riktig forsikring for din leasingbil?

Vi i DineAnbud anbefaler at du bruker vår tjeneste for å innhente forsikringstilbud fra minst 3 forsikringsselskaper. Her vil du også få god rådgivning av erfarne forsikringsrådgivere som vi samarbeider med. Fyll ut vårt skjema og få de beste tilbudene på forsikringer ved å klikke på knappen under.

Få tilbud på forsikring