Husforsikring med utleie

Publisert: 25.04.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Sammenlign tilbud på forsikring i dag og spar penger. Tjenesten vår er helt gratis og uforpliktende, se om et bedre tilbud venter på deg ved å fylle ut vårt skjema

 

Få tilbud på forsikringer

 

Det kan være lønnsomt å drive med utleie, og for noen så kan det også være en nødvendighet for å få økonomien til å gå rundt. Det er derfor svært viktig at du har riktig forsikring slik at inntekten fra utleie ikke bortfaller om noe uforutsett skulle skje.

Hvis du leier ut deler eller hele huset ditt er det du som eier av boligen som har ansvaret for å ha forsikring på bygningen. Dersom du leier ut møblert er du også ansvarlig for at innboet som tilhører deg er forsikret. 

Dette må du huske på om du leier ut boligen din

Når du leier ut boligen din må du melde i fra til forsikringsselskapet. Om du ikke varsler i fra til selskapet anses det som brudd på sikkerhetsforskriftene i forsikringsavtalen din. Det kan da medføre avkortning i skadeoppgjør. Hvis du har meldt i fra om utleie til forsikringsselskapet og dette står spesifisert i din forsikringsavtale vil du dra nytte av flere fordeler i din husforsikring. Du får blant annet dekning for husleietap. Enkelte selskaper har også egen utleieforsikring som inkluderes i husforsikringen. Forsikringen forutsetter at du har en skriftlig husleiekontrakt med leietakeren. Utleieforsikring erstatter skadeverk, tyveri og underslag begått av leietaker. I tillegg dekker forsikringen misligholdt husleie i inntil 6 måneder og kostnader med utkastelse av leietaker. Forsikringen dekker ikke slitasje, riper og hakk. Disse type skader vil normalt sett kunne dekkes via depositum. Leier du ut boligen din er det absolutt til anbefaling å finne et forsikringsselskap som gir deg utleieforsikring inkludert i husforsikringen. Forsikringen for huset ditt blir en god del dyrere, men gir deg en ekstra trygghet om noe uforutsett skulle skje. 

Innboforsikring ved leie

En leietaker er ikke dekket av utleiers innboforsikring. Utleier og leietaker må derfor ha hver sin innboforsikring for å være dekket. Det kan være lurt for deg som leier ut boligen å stille krav i kontrakten om at leietaker må ha egen innboforsikring. Da slipper begge parter unødvendig stress og ikke minst økonomiske konsekvenser hvis en skade oppstår. 

Utleieforsikring: Husk innboforsikring om du leier ut boligen din

Finn forsikringsselskaper som har utleieforsikring

Vi anbefaler at du bruker vår tjeneste for å innhente forsikringstilbud – Fyll ut skjema her. Da får du tilbud fra minst 3 forsikringsselskaper. På den måten sikrer du at du får best mulig pris på dine forsikringer og ikke minst gode vilkår. Her vil du også få god rådgivning av erfarne forsikringsrådgivere som vi samarbeider med. Sammenlign tilbud på dine forsikringer i dag.

Få tilbud på forsikring