Hvilken husforsikring er best?

Publisert: 23.04.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper og finne den beste forsikringsavtalen for deg. 

 

Sammenlign tilbud på husforsikring

 

Et hus er en stor investering og er sannsynligvis det dyreste du eier. Det er mye uforutsett som kan skje når man eier bolig og kostnadene ved omfattende skader kan gi en alvorlig smell på privatøkonomien. En god forsikring er derfor svært viktig. 

Hvilken husforsikring bør jeg velge?

Å velge husforsikring kan virke både komplisert og tidkrevende. Du vil ikke risikere å velge en forsikring som viser seg å ikke dekke skaden som har oppstått. Samtidig ønsker du ikke å betale for dekninger du ikke trenger. Når dere skal velge husforsikring er det lurt å starte med en evaluering av boligen deres for å finne ut av hva dere er mest utsatt for. Bor dere i et område der det er mye skadedyr? Har det vært mye innbrudd i nærheten? Har dere gjenstander av spesielt høy verdi? Er taket deres i god stand? Hvilken standard er det på rør- og elektrisk? Er dere utsatt for mye nedbør der dere bor? Alle disse spørsmålene er viktige å tenke på når dere kjøper husforsikring. Det er mye penger å spare på å velge riktig husforsikring. 

Forsikringsselskapene har som regel to forsikringer som man kan velge for ditt hus, standard eller super.

Husforsikring standard dekker i hovedsak:

 • Brann, lynnedslag, eksplosjoner og elektriske fenomener
 • Tyveri og hærverk
 • Vannskader
 • Naturskader
 • Plutselige og uforutsette skader

Husforsikring super har høyere beløpsgrenser ved skade, og dekker flere typer skader enn standard. Valget er enkelt hvis du ønsker minst mulig risiko for egen lommebok. Super eller utvidet husforsikring er den mest omfattende forsikringen på markedet. Denne inneholder alt som en standard husforsikring dekker i tillegg til blant annet:

 • Følgeskader etter utett tak, bad og vegg.
 • Skader som følge av håndverkerfeil.
 • Utvidet dekning for våtromsskader
 • Sopp- og råteskade
 • Skadeverk fra insekter og dyr
 • Utleiekostnader
 • Ombygging av bolig etter ulykke

Skade på våtrom og bad

Vannskader er for folk flest det største marerittet. En super husforsikring dekker stort sett alle skader som skyldes lekkasje fra våtrom og bad. Er badet under 10 år gammelt vil også håndverkerfeil være inkludert. Denne dekker da skader som skyldes monteringsfeil eller materialfeil utført av autorisert fagperson. 

Renovert bad: En god husforsikring dekker monteringsfeil og bruk av feil materialer.

Renovert bad: En god husforsikring dekker monteringsfeil og bruk av feil materialer.

Lekkasje fra tak eller vegg

En lekkasje er noe som kan oppstå over tid. Skader ved at vann trenger gjennom tak og vegger er noe som dekkes ved super husforsikring. En taklekkasje kan gi store følgeskader i boligen og kan fort koste kr 100 000. 

Råteskader og dyr

Det kan føre til store økonomiske konsekvenser om boligen din blir rammet av hussopp, råte eller skadedyr. Risikoen for å bli rammet av hussopp, råte og skadedyr er betydelig større enn risikoen for brann. Skadene er dyre å utbedre og gir helseskader over tid om dette ikke utbedres med en gang. En super husforsikring dekker all reparasjon av skadene og hjelper deg å bli kvitt sopp og råte som ødelegger treverk. Forsikringen dekker også bekjempelse av dyr og skadeinsekter i boligen din. 

Personskade og tilpasning av bolig

Hvis du har blitt invalid som følge av ulykke, gir dekningen deg rett til spesialtilpasning av bolig. Det kan blant annet være ombygging av boligen til å bli rullestolvennlig. Denne dekningen dekkes kun om du har valgt super husforsikring.

Hvordan velge riktig husforsikring?

Vi anbefaler at du bruker vår tjeneste for å innhente forsikringstilbud. Da får du tilbud fra minst 3 forsikringsselskaper. Her vil du også få god rådgivning av erfarne forsikringsrådgivere som vi samarbeider med. Sammenlign tilbud på husforsikring i dag og spar penger. 

Få tilbud på forsikring