Hvilket selskap har den beste elbilforsikringen?

Publisert: 20.04.2023
Kategori: Blogg
Forfatter: DineAnbud
DEL DENNE ARTIKKELEN:
Du kan spare flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Ved å legge ut forsikringene dine på anbud hos oss kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere selskaper. Få en bedre forsikringsavtale i dag ved å fylle ut vårt skjema:

 

Få tilbud på forsikringer

 

Elbiler blir stadig mer populære. Hele 4 av 5 nye biler i 2022 var elbiler. Med økt vekst i interesse for bilene, er forsikring et aktuelt tema.

Hvilket selskap har den billigste elbilforsikringen? 

Det er store prisforskjeller blant selskapene når det kommer til elbilforsikring. En test utført av DineAnbud viser at det skiller nesten kr 18 000 i året fra den billigste til den dyreste forsikringen. Her lønner det seg derfor å undersøke nøye før du bestemmer deg for hvilket selskap du skal forsikre din elbil hos. Vår anbefaling er å innhente tilbud fra minst 3 selskaper slik at du kan velge den beste forsikringen for din elbil. Dette gjør du enkelt ved å fylle ut vårt skjema her – Sammenlign tilbud elbilforsikring, resten løser vi for deg.

Elbilforsikring: De største prisforskjellene finner vi med Tesla

Hvilken forsikring er best for elbil?

Flere forsikringsselskaper har i dag en egen tilpasset forsikring for elbiler. En slik forsikring vil gi deg dekning på blant annet batteri, elektriske komponenter, ladekabel, veihjelp ved flatt batteri og elbil som leiebil ved skade. Enkelte selskaper har disse fordelene for elbiler allerede inkludert i sin forsikring slik at du ikke nødvendigvis trenger å tegne en egen spesialforsikring for elbilen din. Det er viktig at du setter deg inn i vilkårene hos alle selskapene slik at du vet hva du forsikrer deg mot. 

Dekning – elbilbatteri

Batteri i en elbil er naturligvis noe av det viktigste. Derfor er det også viktig at du velger en forsikring som dekker problemer som måtte oppstå med batteri. Skulle du måtte bytte batteripakke kan det koste deg svært mye.

Veihjelp – elbil

En annen viktig ting å sjekke er om forsikringen også dekker veihjelp hvis bilen går tom for strøm. Ved skiftende vær som går mot kaldt, kan batteriet være mindre forutsigbart. Derfor er det en trygghet å vite at man har veihjelp for elbil inkludert i forsikringen slik at man kan komme seg til nærmeste ladestasjon.

Tyveri av ladekabel

En ladekabel kan koste mye penger om du har behov for å kjøpe ny. Derfor er det fint å vite at når bilen lader på offentlig sted eller over natta så har du dekning for tyveri av ladekabelen.

Er forsikring av elbil dyrere enn vanlig bil?

Det kommer helt an på hvilken elbil du har kjøpt deg, men i snitt så har det faktisk blitt dyrere å forsikre elbil enn vanlig bil. Årsaken til dette er fordi at elbiler er dyrere å reparere da det er mye mer avansert teknologi. Enkelte forsikringsselskaper har derfor mer enn doblet forsikringspremien på elbiler. Andre faktorer som påvirker prisen på din elbilforsikring er alder, dekning, kjørelengde, bonus og hvor du befinner deg i landet. 

Slik får du den billigste forsikringsavtalen til din elbil

Hos DineAnbud kan du innhente tilbud på dine forsikringer fra flere selskaper samtidig. Dette betyr at selskapene konkurrerer om å gi deg den beste prisen. Det er gratis og uforpliktende. Sjekk hvor mye du kan spare – Fyll ut skjema!

  1. Først velger du hvilke forsikringer du ønsker tilbud på 
  2. Fyll ut nødvendig informasjon for at selskapene skal kunne gi deg bedre tilbud enn din nåværende forsikring.
  3. Motta flere forsikringstilbud på e-post med markedets beste priser
Få tilbud på forsikring